Dienstag, 10. Februar 2015

Grond en Bodem in Bergkwartier

GROND EN BODEM in Deventer op 13 februari om 19 uur // BLAUW-DRUCK

Geachte dames, geachte heren,

Op 13 februari 2015 om 19 uur drukt het project GROND EN BODEM door middel van walsmachines en pigmenten in Deventer vlak bij Bergkerk vierkantemetergewijs de grond en bodem af.

GROND EN BODEM is een artistiek researchproject over waarde en realiteitsstructuur van grond en bodem. Susanne von Bülow en Ruppe Koselleck zijn op zoek naar geschikte gronden en beste bodems om er met walsmachine en pigmenten GROND EN BODEM op geschept papier af te beelden.
De grondprijs voor de gemeente Deventer is afhankelijk van de detailhandel en horeca ofwel bouwgrond for woningen en wisselt tussen een statistiek middel uit een waarde van 255 en 500 €. Het resultaat zou een gemiddelde waarde van 377,50 € zijn per vierkantemeter grond en per vierkantemeter GROND EN BODEM DRUK.

Want niet de kunstenaar - de ligging bepaalt de prijs.

In het historische Bergkwartier liggt de prijs per vierkantemeter / woning naheffing 7200,- €. De ligging is prijzig en speculatief. In coöperatie met de Vereniging Beeldend Kunstenaars Deventer en mede mogelijk gemaakt vinden onze recherches als openbare performance ter plekke plaats.


U bent van harte uitgenodigd als het weer zo ver is. Er wordt gedrukt.

Susanne von Bülow en Ruppe Koselleck
GRUND UND BODEN (www.tfiftytwo.de)

Voor de steun en de hulp in zake waarden en onderzoek en de bijzondere steun willen wij graag bedanken bij DUSSELDORP
en Jeanette Hoekstra en Johan Bunt // uitwisseling projekt tussen deventer kunstenaars en Ateliergemeinschaft Schulstraße uit Münster.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen